Puhtauden haasteita

Annostelijat

Uusilla, tyylikkäillä annostelijoilla on sekä tilan yleisilmettä piristävä vaikutus että ihan konkreettinen vaikutus hygieniatasoon. Vaihdettuamme useisiin toimistokohteisiin ja ravintoloihin uudet Katrin annostelijat ympäristö sai heti siistimmän ilmeen ja myös hygienia parani.  Kunnioitamme asiakkaan tiloja asennusvaiheessa ja pyrimme välttämään turhien reikien tekemistä sekä pidämme yleisilmeen muutenkin siistinä. Sopimuskumppanimme saavat annostelijat veloituksetta käyttöönsä ja annostelijoissa on elinikäinen takuu.

View the embedded image gallery online at:
https://www.paimek.fi/puhtauden-haasteita#sigProId4a822981f8

Asuntovaunu ja vene

Päätimme testata miten SKA-tuoteperheemme tuotteet toimivat erityyppisten haasteiden edessä. Pihalla oli naapurin asuntovaunu, johon ajan patina ja kosteus olivat päässeet tekemään tuhojaan rehevöitymisen muodossa. Toiseksi kohteeksi valikoitui soutuveneeni, johon oli joku fiksu talven aikana päättänyt tyhjentää peräöljynsä. Mietin mikä olisi paras valinta edes yrittää saada ne puhtaaksi. Valitsimme kokeiluun SKA-Tehopesun, joka puhdistaa myös nikotiini- ja rasvatahrat. Lopputuloksessa oli huomattava ero alkuperäiseen verrattuna, puhdistusteho oli taattu ja totesimmekin että tuotetta voi suositella kaikille veneilijöille ja karavaanareille.

View the embedded image gallery online at:
https://www.paimek.fi/puhtauden-haasteita#sigProId212e157b1e

Kylpylän lattian hionta ja Scotch Gard suojakäsittely

Kylpylähotellin kivilattia oli kulahtanut ja himmeä ja vaati selkeästi toimenpiteitä antaakseen asiakkaille edustavan ja siistin kuvan paikasta. Paikan päällä teimme testialueen aulaan ja poistimme vanhat pinnoitteet 3M SPP-laikalla. Tämän jälkeen elvytimme marmorin 3M timanttikiekoilla hiomalla. Puhdas ja hiottu pinta kiillotettiin ja mopattiin ja päälle levitettiin 3M Scotsh Gard suoja-aine. Seuraavaksi lattia kiillotettiin vielä 3M High Shine-laikalla ja suojaus uusittiin. Lopuksi vielä lopullinen kiillotus ja lattia on valmis kohtaamaan kovaakin kulutusta, kiiltävänä ja ulkonäöltään kuin uutena.

View the embedded image gallery online at:
https://www.paimek.fi/puhtauden-haasteita#sigProId2d37b626fc

Autotalli V-M

Kauppiaan autotallin lattiassa oli mattalattia, jota oli hankala puhdistaa ja pitää puhtaana. Betonilattian hiontaan valitsimme 3M timanttikiekon ja hionnan jälkeen puhdas pinta kiillottettiin ja mopattiin. Kun lattia oli saatu kiillotettua, levitettiin siihen 3M Scotsh Gard suoja-aine. Tämän jälkeen lattia kiillotettiin ja sen suojaus uusittiin vielä toiseen kertaan. Jotta lattia olisi valmis kohtaamaan kovaakin käyttöä, tehtiin vielä lopullinen kiillotus ja näin ollen lattia oli valmis. Ja se oli kohdannut huomattavan positiivisen muutoksen. (Huomioi peilikuva)

View the embedded image gallery online at:
https://www.paimek.fi/puhtauden-haasteita#sigProId17b73cc8d0

Daphne

Ravintolan keittiön ja wc-tilojen  paperit- sekä saippua-annostelija olivat jo hieman aikansa eläneitä ja ulkonäöltään kulahtaneita. Myöskin hygeniatason pitäminen korkealla on tärkeää ravintolamaailmassa ja sekin vaikutti vaihtopäätökseen. Ja tietysti lisäetuna annostelijassa on myös se etttä siihen voi lisätä uuden rullan jo ennen kuin vanha on täysin käytetty, jolloin hävikkiä ei synny ollenkaan. Molempiin tiloihin asennettiin uudet, tyylikkäät ja tiloihin sopivat Katrin annostelijat. Tilojen yleisilme muuttui huomattavasti näiden muutoksien myötä.

View the embedded image gallery online at:
https://www.paimek.fi/puhtauden-haasteita#sigProIdab88ff0786

Moppikauppiaan Puulattian ehostus

Vanha lakattu lattia alkoi olla kulunut ja naarmuuntunut. Maalarin mielipidettä kysyttäessä ehdotus oli betonimaalilla maalaus vanhan lakatun lattian päälle. Toiveena oli kuitenkin kuultomaalaus ja näin ollen päätettiin ottaa pieni riski ja tehdä lattian hionta itse. Hiontaan käytettiin Tom Cat Edge-konetta sekä hiekkapaperita, joiden karkeudet olivat 40, 60, 100 ja 120. Koko prosessin suorittamiseen meni aikaa pari iltaa, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen. Lattiasta tuli toivotunlainen kuultovalkoinen ja itse olen todella tyytyväinen lopputulokseen.

View the embedded image gallery online at:
https://www.paimek.fi/puhtauden-haasteita#sigProId15d627cee5

Hajunpoisto

Asiakkaan luona oli hyvinkin toivoton tilanne wc-tilojen suhteen. Tiloissa oli paha urean haju ja lattiat kaipasivat tehokasta puhdistusta. Käsittely päätettiin aloittaa otsonoinnilla, jotta ilma saataisiin raikkaaksi ja pahin haju poistettua tiloista. Laitoimme kaksi kappaletta Otsonaattoreita toimintaan ja ne neutralisoivat ilmaa 12 tunnin ajan. Tuon ajan ilmastointi oli poissa päältä ja käynti tiloihin ehdottomasti kielletty. Seuraavana aamuna tilat tuuletettiin ja ilmastointi kytkettiin uudelleen päälle. Tilat pestiin Tom Cat-laitteen avulla ja paikat, minne ei isolla laitteella päässyt, viimeisteltiin Primaster Edge Pro:n avulla. Molemmissa käytettiin kemikaalittoman vahanpoiston laikkoja sekä hajunpoistoainetta, jonka toiminta perustuu bakteerien toimintaan. Pesut viimeisteltiin Rotowash koneella, jossa on vastakkain pyörivät harjat. Tällä tavoin saatiin varmistettua että myös saumat tulivat varmasti puhtaaksi. Nurkat ja seinän vierustat, minne kone ei ylettynyt, pestiin mopilla. Käsittelyn jälkeen tilojen ilma tuoksui raikkaalle ja tilat olivat taas mukavat avata käyttöä varten. Seuraavan päivän tarkastuskierroksella tila oli edelleen raikas, joten kemikaali oli tehnyt tehtävänsä loistavasti. Jatkossa tilojen ylläpitosiivouksessa pitää käyttää hajunpoistoainetta, jotta tulokset säilyisivät mahdollisimman pitkään.

View the embedded image gallery online at:
https://www.paimek.fi/puhtauden-haasteita#sigProIdbd80424fe4

Konttorin lattiat

Asiakkaan konttorin lattiat olivat lohduttomassa kunnossa ja selkeä laiminlyönnin jälki näkyi. Asiakas mietti jo olisiko syytä uusia lattiat ja pyysi meidät katsastamaan tilanteen ja antamaan mielipiteemme. Tutkittuamme tilanteen, asiakkaan yllätykseksi, totesimme että vielä on toivoa ja kannattaa yrittää. Aloitimme työn poistamalla vanhan vahan ja tuolien jäljet Tom Cat Edge-koneella, sekä kemikaalittomalla vahanpoistolaikalla. Pahimmat painaumien jäljet käsittelimme 3M Trouble Shooter aineella vahan rippeidenkin poistamiseksi. Tämän kaiken jälkeen imuroimme sekä moppasimme lattian. Lopuksi levitimme lattialle kaksi kerrosta oman tuotemerkkimme SKA-metallivahaa ja lopputulos oli häikäisevä. Lattia oli verrattavissa uuteen.

View the embedded image gallery online at:
https://www.paimek.fi/puhtauden-haasteita#sigProId41f9c04224

Terassit Moppikauppiaan mökillä

Mökin terassit olivat olleet vähällä hoidolla ja pesemättä jo noin 20 vuotta. Terassit näyttivät pikkuhiljaa siltä että kaipaisivat uusimista ja ne päätettiin ensiavuksi pestä painepesurilla. Tulos ei ollut lähelläkään tyydyttävää, joten todettiin että ei ole mitään menetettävää, jos kokeillaan Rotowash-konetta sekä sen kanssa SKA-Tehopesua. Ensimmäiseksi laitoimme Tehopesuliuoksen likoamaan, jotta likakerro pehmenisi. Hetken odotuksen jälkeen, terassin pinta ajeltiin Rotowash-koneella käyttämällä ensiksi vain mekaniikkaa. Eli tarkoituksena oli aluksi vain pehmittää likakerros, eikä vielä kerätä sitä pois. Tämän jälkeen koneen asetukset vaihdettiin keräävään asentoon ja välillä annosteltiin tehopesuliuosta. Kun kaikki oli valmista, päästiin ihailemaan lopullista tulosta ja todettiin että lautoja ei tarvitsisikaan vaihtaa, koska lopputulos oli niin hyvä.

View the embedded image gallery online at:
https://www.paimek.fi/puhtauden-haasteita#sigProId70b250d6b6

3M lattianhoito Paimekissa

Toimimme vanhan makeistehtaan tiloissa ja menneisyyden takia lattian pinta oli todella kulunut ja väsyneen näköinen. Ajattelimme viimeistellä ns. myyntinäyttelyn lattiatilat. Saimme 3M:n edustajan kouluttamaan ja opastamaan meitä lattian hionnossa sekä Scotch Gard suoja-aineen käytössä. Aloitimme lattioiden huollon pesemällä lattiat hyvin ja tämän jälkeen hioimme lattian punaisilla 3M Timanttikiekoilla kuusi kertaa lattianhoitokoneella. Seuraavaksi lattiat pestiin uudestaan, mutta nyt uskollisen Hako B 4430- yhdistelmäkoneen avulla. Taas oli hionnan vuoro ja tällä kertaa se suoritettiin hienommilla sinisillä 3M Timanttikiekoilla jälleen kuusi kertaa. Lattian pesun jälkeen, lattiat kiillotettiin kuivana Aramis Junior-koneella 3M High Shine lila-laikan avulla ja jälleen lattiat ylitettiin kuuteen kertaan. Seuraavaksi olikin 3M Scotch Gard suoja-aineen vuoro ja se levitettiin tarkoitukseen kehitetyn moppi ja reppu-yhdistelmän avulla. Aine sai kuivua puolen tunnin ajan, jonka jälkeen lattia kiillotettiin kuivana taas kuuden ylityksen taktiikalla. Vielä kerran oli suoja-aineen levityksen vuoro ja sen kuivumisen odottelua sen puoli tuntia. Tulos viimeisteltiin kuivakiillotuksen (jälleen kuuden kerran ylityksellä) avulla ja niin työ oli valmis. Ja lopputuloksesta voi todella huomata eron aikaisempaan.

View the embedded image gallery online at:
https://www.paimek.fi/puhtauden-haasteita#sigProId006feb4d2b